Didactische Methode

Onze basisprincipes bij de ondersteuning van het leerproces gedurende de huiswerkbegeleiding

1. We zoeken altijd aansluiting op de leermethode van de school en de vakdocenten

2. We nemen de eigen verantwoordelijkheid niet weg bij de leerling. De leerling, en op de achtergrond de ouders, blijven zelf verantwoordelijk voor inzet en resultaat, wij kunnen wel ondersteunen en faciliteren.

3. Voor de meeste leerlingen vinden wij het raadzaam om 3 dagen in de week huiswerkbegeleiding te volgen. Op deze manier vindt de begeleiding met voldoende regelmaat- en structuur plaats. Leerlingen zetten hierdoor flinke stappen vooruit met hun schoolwerk. Vaker of minder vaak dan 3 keer in de week huiswerkbegeleiding volgen kan natuurlijk ook. Zo krijgt iedere leerling wat hij of zij aan ondersteuning nodig heeft.

Aanmelden, en dan?

1. Wij starten met een gratis intake tussen leerling, ouder(s) / verzorger(s) en een begeleider van Klasse-Educatie. Tijdens dit gesprek wordt besproken wat ouders en leerling kunnen verwachten. Ook wordt er ingegaan op het leerproces van de leerling. Op basis hiervan maken we afspraken over een aanpak om schoolprestaties te verbeteren.

2. Na het intakegesprek kan een leerling starten bij de huiswerkbegeleiding. Op vaste dagen bezoekt hij/zij de huiswerkbegeleiding waar al het leer- en maakwerk wordt behandeld. Naast het ‘gewone’ schoolwerk is er regelmatig ruimte om leervaardigheden te verbeteren.

3. Wij hebben nauw contact met de school waar leerlingen onze huiswerkbegeleiding volgen. De voortgang van leerlingen houden we goed bij en waar nodig koppelen we terug naar ouders. Op deze manier dragen we samen bij aan betere resultaten van de leerling op school!

4. De meeste leerlingen die aan de huiswerkbegeleiding deelnemen doen dit een geruime periode, zodat ze echte verbetering ervaren in hun schoolwerk en studievaardigheden. ‘Leren leren’ kost nu eenmaal enige tijd. Wel vinden wij het belangrijk dat ouders hun kind altijd direct kunnen uitschrijven. Bij ons zit u nooit vast aan een opzegtermijn of extra kosten.

Wat je bij de huiswerkbegeleiding leert en doet

1. Begeleiding en inhoudelijke uitleg

In de eerste plaats is de huiswerkbegeleiding erop gericht om leerlingen te helpen hun huis- en leerwerk op een gestructureerde manier te laten doen. Voor veel leerlingen is het nu eenmaal lastig om dit in voldoende mate thuis op te pakken. Bij ons is er veelvuldig hulp aanwezig van de aanwezige begeleiders. Zowel inhoudelijk als didactisch bieden wij ondersteuning van hoog niveau.

2. ‘Leren leren’

Er zijn heel veel tips en trucs die je kunnen helpen om informatie snel in je op te slaan. Studenten van de universiteit doen dit elke dag zelf en weten als geen ander hoe lastig dit nog voor ze was op de middelbare school. Omdat dit nog vers bij hen in het geheugen ligt, kunnen zij leerlingen stap voor stap helpen naar betere leerprestaties. Niet alleen voor even, maar ook structureel. Naast Universitair studenten is er ook altijd een afgestudeerde locatieleider aanwezig die contact houdt met ouders, docenten en natuurlijk de leerling.

3. ‘Leren doseren’

Ook doseren kun je leren. Het is niet altijd goed om aan een stuk door je huiswerk te maken of een toets te leren. Om dit te voorkomen is plannen heel belangrijk. Niet iedereen is hier even goed in. Wij helpen leerlingen elke dag deze- en verschillende andere vaardigheden te verbeteren. Lees verder hoe wij dit aanpakken.

Geïnteresseerd? Kijk op welke locaties wij werken of stuur ons een bericht!